Hogyan készítsünk házilag egérfűtést?

Hogyan készítsünk házilag egérfűtést?? Igaz most hűtésest kéne csinálni most a nyáron de most a régi DPG-s leveleimből publikálok így bevezetőnek ezt mutatom meg nektek. Árulnak már készen is USB fűtéses sőt hűtéses egeret is de én ilyesmire nem költök. Mert ugye azért kéne a fűtéses egér mert a szobát sincs pénzem kifűteni... akkor nehogymár pont egérre költsek. De házilag megtudtam csinálni azt is. Mert ugye ilyen úri huncutságra nem költök, de ha az itthoni lomokból megtudom csinálni akkor miért ne?
Télen a rossz vérkeringésem miatt állandóan fázott a kezem, megmeredtek az ujjaim. De így egész kellemessé lehet tenni a számítógépes egér fogását.
Kellékek:
- 2db Barkas visszajelző izzó vagy bármilyen kisméretű izzó ami elég meleget ad
- kínai karácsonyfafüzérből néhány centi vezeték
- kidurrant PC tápból 110-230V kapcsoló
- pl discman ~5V tápegység (régi telefontöltő is megfelel)
- akármilyen egér ami elég nagy hogy beleférjenek az izzók
- cellux


A két barkas izzót párhuzamosan kell bekötni (12V-osak) de mivelhogy a táp 5V-ot ad így sosem fog kiégni  sem full fényerővel világítani és olvasztani. Mert így a hőmérséklete nem éri el azt a küszöböt aminél már megolvad a műanyag. Vigyázz mert ez a kis 12V-os izzó is képes megolvasztani a műanyagot!
 Az izzókat lehetőleg úgy helyezd el hogy az ujjaid alatt legyenek a burkolat alatt így hogy oda menjen a meleg ahol a legjobban fázol.
Az optoérzékelőket (kis bigyulák a forgó görgő körül) ezek optikai úton érzékelik a mozgást. Ezért azokat takarjuk le az izzóktól mert a fénye megzavarja az egeret. Vagyis baszott működni az egerem görgője ha be volt kapcsolva a fűtés...

















Így néz ki összeszerelve ( a fene mondaná meg hogy ez fűtéses egér nemde?):
Azért majd szigeteld le rendesen a vezetéket mert jó, az 5V nem ráz meg de viszont a gépedet kinyírhatja ha az egéren belül valami vezetőhöz hozzáér a csupasz vezeték.
Én elsőnek 12V-ról üzemeltettem, meg is olvadt az egérben a görgő míg végignéztem a csillagkaput... De 5V-os tápról  meg ajánlatos állandóan dugvahagyni hogy minden téli reggel jó meleg legyen ha hozzáérsz. Nekem bevált. Fogyasztása pár watt, annyi mint egy kikapcsolt stand by tévénél.

1 megjegyzés: