Hűtőgép leolvasztása -haladóknak

Szerintem te sem abba a rétegbe tartozol aki megengedheti magának hogy vegyen egy modern no frost hűtőt. Neked is a régi szar vagyis akarom mondani jól bevált LEHEL, MINSZK vagy egyéb csodák üzemelnek a konyhádban?  És bizony a régebbi hűtőgépek nem voltak no frost rendszerűek, nem engedik le automatikusan magukat. Ez sok bosszúságot okoz, a jégréteg növeli a villanyszámlát, csökkenti a hűtőtér nagyságát, legrosszabb esetben végül az ajtót sem fogod tudni becsukni. Így párhavonta le kell engedni a hűtőt, de ilyenkor már amúgy is ráfér egy nagyobb takarítás szóval nem olyan nagy baj ez. A nagyobb baj az hogy sem egy normális kifolyónyílást ,sem egy hozzáférhető, lekaparható hűtőtestet nem raktak a hűtőbe a gyártók. Mindenfele folyik a gépből a víz lavórok, törölközők ellenére is, aztán a leghozzáférhetetlenebb helyeken is jég van.  Sokaknak sok taktikája volt a régebbi hűtők mielőbbi leolvasztásának megoldásához.
Melegvízzel locsolás, melegvizes edény a gépbe téve, jégkaparás, késsel, húsklopfolóval leverés, de a legtutibb én mondom neked a hajszárító vagy a hőlégfúvó. Mert amíg a húsklopfolóval, késsel megsértheted a vékony csöveket amiben a hűtőközeg megy ... és ha a hűtőgáz elillan a készülékedből, pláne az ezeréves de nagyon megbízható gépedből akkor máris dobhatod ki. Vagy feltölteted 20 ezerért vagy veszel egy másikat Zsigától 5ezerért... :-) D Vagy kukázol másikat. Persze a hőlégfúvóval is óvatosan kell bánni, kevesen tudják de a hűtő egy érzékeny szerkezet. Van gáz, aztán már nincs gáz és akkor nagy gáz van.
De én lusta vagyok, ezért itt is egy kép a félautomata leolvasztású hűtőgépről:



Alul van egy kihúzható tálca ami belül tele van jéggel így csak hajszárítóval
lehet leolvasztani és kihúzni.

Mit ahogy látjátok hogy világít a hűtő lámpája így tudjátok hogy ki se húztam
a konnektorból. De azért letekertem hogy ne hűtsön csak világítson.
Ilyen félföldelt hosszabbítóba volt bedugva. Vagyis olyanba ami süllyesztett
de le vannak törve az érintkezők. De a hűtő még soha nem rázott meg.
Szegény hajszárító meg megsínylette a dolgot:

 De ahhoz képest elég jól bírja, a hűtő után a szőnyeget is ki kellett vele
szárítanom.
Valamiért belassult a motor és így túlmelegszenek az izzószálak:

Szőnyegszárítás hajszárítóval, csak profi olvasóimnak akiknek jó biztosításuk esetleg sok bedőlt hitelük van az ingatlanon: 

Sötétben nagyon brutál a látványa, de a behajtó levelei még brutálabbak:

Sok sikert a hűtő leolvasztásához! Ja és vigyázz ,nehogy Darwin díjas halott legyél, volt ebből már hűtőgép által okozott lakástűz.... az volt a probléma hogy az idióta becsukta rá az ajtót...  De mi ugye nem vagyunk olyan hülyék hogy becsukott hűtőgépajtóval olvasszuk a jeget miközben a hajszárító is bent van? Soha ne csukd be leolvasztás közben az ajtót! Örök tanulság ebből a cikkből! .-) D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése