Hűtőgép gázhiány

Bizony bizony, pláne most a nyári kánikulákban döbben rá sok ember hogy többé elbúcsúzhatnak lőn szeretett hűtőszekrényeiktől. Mert amíg a többség elektromos cucc füsttel működik addig a hűtőgép gázzal. Hőtőgázzal, hűtőközeggel, freonnan, R600a meg ki hogyan hívja. Ha kijön a számítógépből a füst akkor nem működik, ez mindenkinek világos. Ha a hűtőgépből kijön a gáz... na mi lesz na mi??? Hát működni fog csak hűteni nem.
Sokakat megtéveszt, sokaknak jön az a defekt hogy zúg a hűtőgép de nem hűt. Ez azért van mert kijött belőle a gáz vagy már csak kevés gáz van benne. A hűtő termosztátja érzékeli hogy basszus, betettél egy meleg pacalpörit vagy akármit és be is kapcsolja rögtön a kompresszort hogy legyen már végre hideg. Csak a probléma ott kezdődik hogy a kompresszor csak akkor tud csodát tenni (hideget varázsolni a melegben) ha van is a csövekben gáz, méghozzá megfelelő mennyiségű gáz. ha sok az sem jó, ha kevés akkor meg pláne nem. Ha meg semmi akkor az a legrosszabb.
A hűtőgép csak zúg zúg de nem hűt.  Ez nagyon gyakori jelenség, pláne az idős hűtőknél. Ha hűt de nem eléggé az lehet dugulás is a rendszerben vagy gázhiány. Ha egyáltalán nem hűt akkor általában egyáltalán nincs benne gáz.

Lehel gépeknél 25 év alatt, Minszk gépeknél 30 év körül (újjabb hűtőknél már 8 év alatt is - köszönjük fogyasztói társadalom) simán kidiffundál a gáz a csöveken keresztül is,  és akkor jön az említett defekt: zúg de nem hűt.
A gáz van amikor fokozatosan (kis lyuk a rendszeren) vagy hirtelen is eltűnhet a rendszerből (mert pl eldurrant a keretfűtés vagy dekopírfűrésszel vagdostad le a jeget... a csövekkel együtt leolvasztás közben) .
Mondok is egy példát. Van egy lehel fagyasztód. Az egér az amúgy is rozsdás csöveit (kondenzátort) hátul össszepisálja majd az egérpisa igencsak nagy korróziót tud kifejteni. SZó szerint szépen lassan kimarja a csövet és elkezd szépen lassan leereszteni a hűtőd.
Ahogy fogy a hűtőgáz elsőnek nagyon elkezd jegesedni a fagyasztód majd ahogy mégkevesebb gáz van egyre szarabbul fog hűteni és egyre többet fog fogyasztani. Mert ha kevés a gáz akkor a kompresszor már állandó üzembe kapcsol és folyton zúg a hűtőd, tekeri a villanyórát, de a termosztát soha nem kapcsol ki mert soha nem lesz már benne elég hideg. Ha -20 helyett -10 van a frigódban akkor még kopog a hús, vidáman mosolyog a jég az ajtón, de -10 fokon sokkal előbb megromlik a cuccod. Te szidod a teszkót, vagy a ferit aki disznóvágáskor biztos tavalyi kóstolót adott stb, a gyerekek is a szalmonellát biztos az oviban kapták el és véletlenül sem azért mert nincs elég hideg a hűtőben és romlanak a kaják, vidáman szaporodnak a bacik.
Ezért mindig legyen egy hőmérő a hűtőben vagy áramfogyasztás mérő a dugóján. Mert ha -20-nál melegebb van a fagyasztódban (csumáratekert hőfokszabályzónál is) akkor bizony romlanak a cuccaid és akkor döglődik a hűtőd.  A megugró áramfogyasztást is okozhatja egy defektes hűtőgép is.
A legrosszabbik eset az mikor hirtelen illan el a gáz a hűtőből. Tegnap még fagyasztott, mára már a szomszéd is véres vízben tocsog.
Na ilyenkor lehet hívni a hűtőgépszerelőt, egy gáztöltés mai piaci áron kb 20 ezer Ft. És attól is függ hogy hol lyukadt ki, betudják-e foltozni a szerelők stb. Mert a "gázos" hűtőt nem mindig lehet javíttatni.
Ezért csóró családok egy gázos ügy után hűtő nélkül maradnak. Nomeg gáz az is ha a fél disznó is tönkremegy a fagyasztóládában...
Én is jártam így, nem is egyszer. De 20 évesnél fiatalabb hűtőm soha nem is volt. :-(
Van itt pl ez a hűtő is:
Zúg de nem hűt. Freon gáz volt benne amíg ki nem szökött belőle. De a freont már betiltották. Az újjabb hűtőközegek, hűtőgázok probán bután, izobután stb -re épülnek.Tehát erősen gyúlékonyak. Az R-el kezdődő hűtőgépgázok pl az R600a is jelen tudásom szerint is éghető, robbanásveszélyes. Az új gyártású hűtőgépeknél ezért a világításkapcsoló nem is a hűtőtérben helyezkedik el hogy egy esetleges szivárgás esetén a dohányos, hajszárítós stb tulaj nehogy felrobbanjon. Mert az újjabb hűtőgépek felrobbanni is tudnak:
Itt van ez a cikk pl:
http://index.hu/bulvar/2009/08/20/felrobbant_a_huto/
------------------------------------------------------
http://index.hu/bulvar/2009/08/20/felrobbant_a_huto/

Felrobbant a hűtő



2009. augusztus 20., csütörtök 09:16

Egy brit család arra ébredt, hogy szétrobbant a hűtőjük, ráadásul az éj közepén.
A hatalmas durranás elsőként a családanyát ugrasztotta ki ágyából, aki aztán fiát is ugrasztotta. Az 55 éves nő és 28 esztendős fia azt hitték bomba robbant, vagy legalábbis egy teherautó rontott házukba.
Döbbenten szembesültek a konyhában azzal, hogy lerepült a hűtőszekrény ajtaja és minden tele van étellel. A robbanás leválasztotta a fűtőtestet a falról, megnyomorodott a mikrosütő és összetört szinte az összes porcelánedény.
A család kihívta a tűzoltókat, akik tanácstalanok a robbanás okát illetően. Abban biztosak, hogy a hűtő robbant, de hogy miért, fogalmuk sincs. 2001-ben gyártották, a céggel már kapcsolatba lépett a család.
A hűtőben csak friss élelem és zöldségféle volt, sem alkohol, sem szénsavas üdítő, sem erjedésre hajlamos innivaló.
-----------------------------------
Hűtőközegekről egy ajánlott olvasmány:
http://adf.ly/2EEha

Na ugye hogy robbannak az újabb hűtőgépek... Akkor mekkorát robbanna egy fagyasztó? Vagy a légkondi? :-) 
Ezért gondoltam én arra hogy a képen látható zöld lehel hűtőgépet is megpróbálom feltölteni házilag PB gázzal. Elméletileg azzal is hűtene valamennyit. Nekem nincs pénzem rendes javíttatásra.  Dohányozni nem dohányzom, meg kevés gáz kell bele, max reggel meg kitálal nekem, nem lehet ez olyan veszélyes dolog. Aki ért hozzá, kérem írja le hogy hogyan kell hűtőgépet, PB palackról gázzal utántölteni házilag célszerszámok nélkül! Válaszod előre is köszönöm!

Hűtőgép leolvasztása -haladóknak

Szerintem te sem abba a rétegbe tartozol aki megengedheti magának hogy vegyen egy modern no frost hűtőt. Neked is a régi szar vagyis akarom mondani jól bevált LEHEL, MINSZK vagy egyéb csodák üzemelnek a konyhádban?  És bizony a régebbi hűtőgépek nem voltak no frost rendszerűek, nem engedik le automatikusan magukat. Ez sok bosszúságot okoz, a jégréteg növeli a villanyszámlát, csökkenti a hűtőtér nagyságát, legrosszabb esetben végül az ajtót sem fogod tudni becsukni. Így párhavonta le kell engedni a hűtőt, de ilyenkor már amúgy is ráfér egy nagyobb takarítás szóval nem olyan nagy baj ez. A nagyobb baj az hogy sem egy normális kifolyónyílást ,sem egy hozzáférhető, lekaparható hűtőtestet nem raktak a hűtőbe a gyártók. Mindenfele folyik a gépből a víz lavórok, törölközők ellenére is, aztán a leghozzáférhetetlenebb helyeken is jég van.  Sokaknak sok taktikája volt a régebbi hűtők mielőbbi leolvasztásának megoldásához.
Melegvízzel locsolás, melegvizes edény a gépbe téve, jégkaparás, késsel, húsklopfolóval leverés, de a legtutibb én mondom neked a hajszárító vagy a hőlégfúvó. Mert amíg a húsklopfolóval, késsel megsértheted a vékony csöveket amiben a hűtőközeg megy ... és ha a hűtőgáz elillan a készülékedből, pláne az ezeréves de nagyon megbízható gépedből akkor máris dobhatod ki. Vagy feltölteted 20 ezerért vagy veszel egy másikat Zsigától 5ezerért... :-) D Vagy kukázol másikat. Persze a hőlégfúvóval is óvatosan kell bánni, kevesen tudják de a hűtő egy érzékeny szerkezet. Van gáz, aztán már nincs gáz és akkor nagy gáz van.
De én lusta vagyok, ezért itt is egy kép a félautomata leolvasztású hűtőgépről:



Alul van egy kihúzható tálca ami belül tele van jéggel így csak hajszárítóval
lehet leolvasztani és kihúzni.

Mit ahogy látjátok hogy világít a hűtő lámpája így tudjátok hogy ki se húztam
a konnektorból. De azért letekertem hogy ne hűtsön csak világítson.
Ilyen félföldelt hosszabbítóba volt bedugva. Vagyis olyanba ami süllyesztett
de le vannak törve az érintkezők. De a hűtő még soha nem rázott meg.
Szegény hajszárító meg megsínylette a dolgot:

 De ahhoz képest elég jól bírja, a hűtő után a szőnyeget is ki kellett vele
szárítanom.
Valamiért belassult a motor és így túlmelegszenek az izzószálak:

Szőnyegszárítás hajszárítóval, csak profi olvasóimnak akiknek jó biztosításuk esetleg sok bedőlt hitelük van az ingatlanon: 

Sötétben nagyon brutál a látványa, de a behajtó levelei még brutálabbak:

Sok sikert a hűtő leolvasztásához! Ja és vigyázz ,nehogy Darwin díjas halott legyél, volt ebből már hűtőgép által okozott lakástűz.... az volt a probléma hogy az idióta becsukta rá az ajtót...  De mi ugye nem vagyunk olyan hülyék hogy becsukott hűtőgépajtóval olvasszuk a jeget miközben a hajszárító is bent van? Soha ne csukd be leolvasztás közben az ajtót! Örök tanulság ebből a cikkből! .-) D

Fénycsöves lámpa átalakítás

Volt nekem egy akksiról és hálózatról is működő fénycsöves lámpám. Node mint szokott lenni behalt az elektronika.
Sebaj, úgyis 230V-ról használtam, szabványos fénycső kell bele így a faszé bele elektronika, szereljünk bele normál fojtót és gyújtót. Meg is csináltam, netes kapcsolási rajz alapján bekötöttem és működik is.

Legalábbis működött amíg egy pukli meg nem jelent az alján: szétszedtem, hát döbbenet, a gagyi műanyag burkolat nem bírta el a fojtótrafó hőjét:

És hogy miért van benne két fojtótrafó a lámpában? Hát azért mert a fojtók a szabványos 40W-os fénycsőre vannak méretezve, ezért csak 40W-os fojtóim voltak, de a fénycső meg csak 18W.-os. Ezért én a paraszt logikámmal sorbakötöttem két fojtót és így kijött a kb 20W és működött is.

Mobiltelefon hibás akksival avagy hogyan készítsünk házilag utángyártott akksit

Gondolom nektek is összegyűlt már jósok rossz mobiltelefon, amibe csak az akksi a szar de gyakorlatilag gazdasági totálkár és nem éri meg bele újjat venni. Vagy nincs pénzed bele újra. Nekem is szükségem volt egy mobiltelefonra, de egy fillérem se arra hogy vegyek bele akksit hogy be is kapcsoljon...


Gondoltam majd direktbe kötöm a töltőjét az akksik helyére de nem ment. 3 ceruzaakkuból állt amúgy az akksija, azokat kiszedtem mert még gagyi ledes lámpába jó lesz mint ceruzaelem.  De telefontöltőről nem kapcsolt be, túl sok volt a delej feszre.


Végülis rájöttem hogy a telefon erősen támogatja az AS (ahogy sikerül) szabványokat mert védett a polaritás megfordítása ellen sőt a túlfeszre
nem kapcsol be. A telefontöltők által adott 8-9V körüli összeg sok volt neki.
Próbáltam hogy sorba kötöm karácsonyfaizzókkal de akkor sem kapcsolt be.
Rájöttem hogy a pc tápja által leadott 5V viszont tökéletesen megfelel neki.
Így egy elfekvőben lévő floppy meghajtóhoz való tápátalakítóra rákötöttem a
mobiltelefont is. Így a mobil a pc tápjáról üzemel.
 És már a PC tápegység stabil 5V-os feszültségével és áramerősségével már be is kapcsolt:


Még mindig bicikliszerelés! Avagy hogyan tegyünk 26-os kerék helyére 28-ast.

Én csak és kizárólag nyáron nyúlok a biciklimhez, persze ha télen szorul meg egy csapágy akkor kénytelen vagyok télen is.

De ha van rá lehetőség csak nyáron, így legalább nem fagyok szét szerelés közben. A világításért pontosabban annak hiányáért sokszor húzták ki a szelepem a sünök, meg volt pár alkalom mikor 1-2 ezer Ft-ot zsebbe vagy csekkre kellett fizetnem.  De ha még a nem működő fékért... de neeem... világításért.
Ezért az első kerekem helyére amiben egy jó nagy tojás volt, meg nyolcas is (ezekkel nem kompatibilis sem a normál dinamó, a fék meg pláne nem) ezért vettem egy új agydinamós kereket. Ja hogy ez kb 28-es kerék? Sebaj, ez még belefér. Egy kis ügyeskedéssel bement a 26-os kerék helyére a 28-as is. Na, máris van világításom. Sajna az agydinamóhoz nincs meg a gyári csatlakozó, ezért a lámpákhoz menő telefonzsinórt kénytelen voltam beforrasztani majd odaszigszalagozni a kimenethez:

Hopsz, de egyvalamire nem gondoltam, a nagyobb kerékkel nem kompatibilis a V fék... sebaj erre is rögtönöztem egy megoldást. A fékkarokat átfúrtam egy fúrógéppel és oda csavaroztam belea a fékpofákat. Így mostmár a fékpofa is megfelelő magasságban érintkezik a kerékkel:

A fúrógépem sem mai csirke:


Biciklikarbantartás házilag

Attól hogy most volt egy bicikliszereléses post az nem jelenti azt hogy az tegnap történt. Két post témája között akár évek is lehetnek. Majdhogynem naponta teszem fel, visszamenőlegesen a szereléseimet.
De kivételesen a mostani karbantartás (igen, nagyritkán nállam ez is szokás) az most nyáron volt (2011).
Nagyon berakódott homokkal az ezeréves kerékpárom hajtóműve, nomeg nyikorgott a középcsapágy így azt még cserélni is kényszerültem.
Lássuk a képeket:
Elősszöris kiszereltem a hátsó kereket majd a kerékből meg a tengelyt, a tengely kijön belőle úgy is ha ügyes vagy hogy a racsnit nem szeded le:
Nade a racsnit is le kéne szedni valahogy. Racsnileszedő nélkül bele se kezdj! Én még régebben megpróbáltam leszedni leszedő nélkül. Nem jött le:
De elárulom neked, most kértem kölcsön leszedőt, de azzal sem egyszerű a levétel. Pláne olyan racsninál amit 1000 évente egyszer akarnak leszedni....
Mert a racsnileszedőre hiába rakok francia kulcsot, villáskulcsot, egyszerűen nincs akkora nyomatékom hogy letudjam tekerni a kerékről a racsnit. De itt a tuti megoldás, elárulom neked hogyan szedheted le a fogaskerekeket a hátsó kerékről:
Nos a leszedőt fogd be a satuba:
Helyezd rá a kereket a racsnival majd a kereket képzeld a Titanic kormányának, kezd el tekerni jó erősen hogy elkerüld a jéghegyet:
Ja igen, egy fontos kérdést biztos feltesztek nekem: merre kell tekerni? :-) Ezt én is sokszor feltettem magamnak. Amerre megakad a racsni vagyis nem krepeg hanem megáll, na arra nem szabad tekerni. Mert ahogy tekered a pedált, akkor a lánc a racsnit pont rászorítja a menetre hogy ne tekeredjen le menet közben. Ezért a racsni úgy van kialakítva hogy csak akkor jön le ha a másik irányba tekered. Így menet közben nem tekeredhet le a racsnid csak úgy. De mivelhogy össze-vissza forgatja az ember a kereket ezt így úgyse tudja kilogikázni. Én ezért tekertem erre, jé aztán mégiscsak arra tekerve jött le. De így a fenti képen látható módszerrel egész könnyen lejött a racsni(persze sok csavarlazító spré befújása után...):
Nade így csak a kerék másik csapágyához fértünk hozzá, a racsnit így még nem tudom kitakarítani (szalajt és recseg-ropog), ezért azt is szétkéne szedni valahogy:
- a két kis lyukba kéne belekapaszkodni valahogy (célszerszámmal) de ha nincs azt is esélytelen szétszedni. Hidd el nekem, kipróbáltam:
De a középcsapágyat (amin a hajtókarok is vannak) annak meg nehogy nekiállj célszerszám nélkül... én nekiálltam, kalapáccsal szétvertem a hajtókarokat mire lejött a tengelyről a hajtókar. Szóval hiába drága a célszerszám, legalább kérj kölcsön vagy vegyél egy gagyit.
De én pl racsniszétszedő célszerszámot nem is láttam, senkinek sincs és a környéken sem kapni így meg kell oldanom aznélkül a tisztítást, hát az egészet, úgy ahogy van bevágtam egy benzinnel teli játékvödörbe:
Aztán sima ecsettel meg elkezdtem festegetni, így a sok szennyeződés le is jött róla. A láncot is megéri ebbe beleáztatni. Szerencsémre van patentszem a láncon így könnyedén szét tudtam feszíteni csavarhúzóval:

A lánc meg a racsni tisztítása után, és a benzin kiöntése után csak ennyi homok maradt vissza a vödörben:
A "gramm mániás" biciklibuzik ha ezt meglátnák hogy nekem csak mennyi dzsuva volt csak a láncomon és a hátsó fogaskoszorún meg a racsniba akkor sírva menekülnének innen. Basszus, tehetek én róla hogy tanyán lakom és messze a bekötőút? :-) D

AMúgy összerakáskor már ajánlatos előbb a tengelyt visszaszerelni a kerékbe és beállítani a kónuszhézagokat, VÉLETLENÜL SE HÚZD SZOROSRA, egy kicsit kotyognia kell a tengelynek és könnyen forognia. Zsírozni se felejsd el a csapágyakat.
Ha fullrafosod zsírral az sem jó, beleragad mindenféle kosz, aztán ha maga a golyó is inkább csúszik a sok zsírtól bemaródott perselyben akkor is csak jobban kopik, szóval szírból mértékletesen. Ha nagyon kotyog akkor az megint baj, csak nagyon kicsit kotyogjon a csapágy mert különben szintén kopás a vége. Én egyszer izomból ráhúztam az első kerekem csapágyát: 30 nap alatt fullra elkopott az új csapágy majd végül megszorult a tengely, az egész persely meg bemaródott.
Ja és persze a csapágyat se fordítva tedd vissza, pl így helyes:
Ha már kigurulnak a csapágygolyók a golyóskosárból akkor nagyon ajánlatos cserélni az egész csapágyat. 100 Ft/db szóval nem éri meg szarozni vele, de ha ennyi pénzed sincs akkor kézzel a kigurult csapágygolyókat a megrongálódott kosárba visszatéve, bő zsírral bezsírozva is elmegy egy darabig a gép. De amíg a golyókosárból nem gurulnak ki a csapágygolyók addig én nem szoktam bele újjat venni.

A racsnit épphogy csak tekerd rá, ne szorítsd meg, majd a lánc rászorítja. Persze a váltót majd az utóbbi után állítsd be:
- sima láncváltónál ( 1500Ft-ért vettem a gazdaboltban) is van két végállás beállító csavar. Úgy állítsd be hogy a lánc a fogaskerekeken kívülre ne mehessen. 




Ha szalajt a biciklid akkor nem biztos hogy a hátsó agy/ racsni akármi a szar. Lehet hogy kinyúlt a láncod, ami szarrákoptatta a lánckereket elöl vagy hátul. Nekem egyszer az első lánckerekemen szalajtott a lánc. Megilyedtem hogy jajj, racsnit kell majd cserélni. De nem, elég volt csak köszörülni a lánckereken. :-)
Nekem így néz ki a  kismértékben kopott hátsó racsni lánckereke:




Ui: jól húzd meg a kerekeket!

Defektgátló tüskebiztos kerék házilag

Nagyon elegem van már abból hogyha megyek egy kört a faluban akkor szitává lyukad a kerekem. Idióta c-kategóriás gyerekek mikor szétdobálják a rajzszöget... aztán a sok sok útszéli akácfa sem kedvez a kerekeknek. Pláne a királydinnye is van az úton... kész borzalom.
Sokat gondolkoztam hogy méregdrága cuccok nélkül hogyan is tegyem tüskebiztossá a biciklim. A legközelebbi faluba is elutazni 1000 Ft csak maga az útiköltség és még nem vettem semmit. Ja és két kerekem van, rögtön *2 ha veszek bármiféle antidefekt cuccot. Gondolkoztam tömör kereken, az a tuti, mert akkor nem kell venni se külsőt, se belsőt, és soha nem ereszt le a kerekem. Igaz nehezebb lesz a bringa, de ha a pumpát már nem kell hordanom akkor meg könnyebb szóval tömör kerék. Nade hogy? Nagyon drága az a folyadék amivel pl a méh telepi markolókat is defektgátlóvá teszik. Gondolkoztam sziloplaszton (túl drága), purhabon (összetörik a hab egy idő után és szintén lapos leszek. Nem, mégolcsóbb, mégegyszerűbb megoldás kell.
És megtaláltam: egy régi, szitabelsőt, hosszábban kettévágtam, és abba húztam bele a még jó belsőt így máris egy gagyi 600Ft-os belsőgumit majdhogynem duplafalúvá, defektállóvá tettem.
Minden világos lesz a képek látta után:

Update: évek óta így van a kerekem és a mai napig nem volt defektem (2011.07.27).

Bicikliszerelés házilag

Gyakran szar a biciklim, általában amit magam tudok azt magam is szervizelem rajta, persze mindenféle szaktudás, pénz és alkatrész nélkül. :-) Sőt, általában csak akkor állok neki szerelni mikor nagyon muszáj.... és már megállt, szétesett ,csörög-csattog stb.

Szóval kb 10 évvel ezelőtt vettem egy biciklit miután a tanyabájkomat
ellopták.
AKkoriban a kb 25 rongy az még kemény összegnek számított.
Rászántam hogy végre legyen egy normális biciklim.
Szaküzletben vettem.
Otthon csak annyi volt a dolgom hogy a pedálokat felszereljem.
Meg is tettem, de mivelhogy akkor nem akadt a kezembe villáskulcs így csak egy
kombináltfogóval húztam meg a pedál csavarjait.

Aztán mentem vele árkon-bokron, hegyen völgyön mindenen át.
De sose mostam le, sose volt fedett helyen soha nem karbantartottam igazán.

A karbantartás az annyiban kimerült hogy mikor elkezdett nyikorogni a lánc
akkor az egész hajtóművet láncostól tengelyestől lekentem fáradt olajjal.
Tehát a csapágyakat is szétszedés nélkül kivűlről beecseteltem.

Aztán kb 5 év múlva megkoptak a fékek.  Tehát akkor kénytelen voltam
utánállítani.
Utánállítás, néha-néha álligatások árán még bírta a fék pár évet.

AZtán mikor furcsa hangra lettem figyelmes és a fékpofa úgy lekopott hogy
fémig ami belemart a felnibe na akkor vettem rá új fékpofákat előre és hátra
is.
Az új fékpofák 300Ft/pár áron voltak, még ma is ennyi kb de szart sem érnek.
Fél éven belül teljesen lekopnak.

Defektem az volt jónéhány, de mindig betudtam foltozni.
Tehát a belső gumikat ~6 év után kellett kicserélni.

Aztán az első kerekem külsője is tönkrement. Akkorát durrant hogy azt hittem
bombát dobtak az udvarra.
Kimentem keresni hogy mi durrant de sokára jöttünk rá hogy a bicikli volt. Még
a felni is kihajolt... 

EZ történt 2006-ban.

Ezekután rohamosan elkezdett romlani a biciklim állapota.

Elkezdett szalajtani...  gondoltam biztos hátul a racsni a rossz.  De nem az
volt hanem elöl a középső fogaskerék.
Megkopott és egyszerűen megcsúszott rajta a lánc.
Gondoltam sebaj, kis köszörűkoronggal minden egyes fogat kimélyítettem mondván
így jobban rá tud akadni a fog és nem fog megcsúszni a lánc.
De nem segített, a lánc nem ment lejjebb, ugyanúgy csúszott csak így nagyobb
erő hatására tehát minimális volt a javulás.

Aztán nagysokára rájöttem hogy azért nem illeszkedik a fogakra a lánc mert meg
van nyúlva. Vettem rá újjat és megszűnt a probléma. Igaz most sem megy fel
teljesen a lánc a lánckerékre de legalább nem csúszik.
Tehát azt hittem hogy a fogaskerék a szar közben meg a lánc volt az.
Utánna a hátsó fogaskoszorún csúszott meg.  De rájöttem hogy azért mert az
olaj-homok keverék úgy berakódott oda hogy a fogaskoszorú fogai alig
látszottak ki onnan. De kivakartam így azóta is működik.

Tehát hosszútávon ez a fáradt olajjal való lekenés nem tett jót.  Az olajba
beleragadt a homok így az olaj-homok massza mindenre feltapadt, a váltó görgői
sem látszottak ki tőle stb stb.
De ha azt vesszük hogy 8 évig bírta így is a lánc...

Na miután első keréken full gumicsere, lánccsere megvolt utánna jött a váltó.
Menet közben többször feltekerte a küllő. Tehát ugye a váltó ki volt kopva,
elállítódva stb és túl közel került a küllőkhöz mígnem az egyik beleakadt. Ez
első pár eset mindig csak hirtelen fékezést okozott és a küllők kihajolása
mellett komolyabb kárt nem okozott. Váltót kikalapáltam és pár hónapig megint
jó volt.
De egyszer pont akkor kapta be mikor lendületben voltam...  a váltót
leszakította a küllő de úgy hogy szanaszét gurultak az alkatrészek az úton,
két küllőm meg óriási hajulással de megúszta az esetet.

De még így is hazatudtam vele menni. A lánc leért a földre és automata váltós
volt közbe. Össze-vissza föl/le ugrált a fogaskoszorún a lánc. De érdekes
módon nem dobta le csak akkor mikor a hátsó kerék ráment a láncra....


Ezekután vettem rá új váltót.  De az már csak egy évig bírta....  ugyanúgy
jártam mint a 8 évessel ...lekapta a küllő.

A 2. váltót és a láncot jól vastagon bezsíroztam mondván az olajat pillanatok
alatt lemossa az eső. Bár ne tettem volna.... beleragadt a homok és a massza
meg mindenhova rátapadt aztán a végén a láncot már fel sem lehetett ismerni a
zsírtól.
Spaklival vakartam le a végén a zsírt meg próbáltam lemosni kevés sikerrel.
Most már a 3. váltó van rajta. 1300-ért vettem a gazdaboltba.
A küllő meg a váltó találkozása miatt igancsak van egy nyolcas a hátsó
kerekemben.

Na ezekután egészen mostanáig nem volt vele gond.  Most szeptemberben kezdte
bowden szakadásokkal és csapágyproblémákkal.
A hajtókar csapágy kezdett el elsőnek nyikorogni majd recsegve megszorulni.
Próbáltam is kicserélni de sehogyan sem jött le a hajtókar.  Sőt majdnem
sikerült letörni.

De aztán egy kalapács meg csavarhúzó segítségével sikerült beljebb tekernem
azt a nagy tekerőt így megszünt a hajtókarok kotyogása és a nyikorgás is.
Azóta ráfoghatjuk hogy működik. Sőt ha üresbe megpörgetem akkor magától is
pörög még pár fordulatot tehát a szorulása minimális.
EZt a mai napig nem sikerült szétszednem.  Majd szerzek be hajtókar leszedőt
de akkor is csak akkor fogom leszedni ha már így sem működik.

Ezekután jött az első kerekem csapágya. Megszorult de ennek ellenére
közlekedtem vele még pár napot mert mindig a legrosszabbkor megy tönkre. Tehát
addig mentem vele amíg rá nem értem megszerelni és alkatrészt venni bele.
De viszonylag még felismerhető volt a golyókosár.
Megtisztítottam, minimális zsír bele és új csapágygolyók és így meg nem is
bírt ki egy hónapot sem. Megint nyikorgás, megszorulás de mire hazaértem vele
addigra a golyókosár már ki is esett.
Megint új csapágygolyók, de raktam  bele egy másik tengelyt is és még kevesebb
zsírt.
Bár most észrevettem hogy nemcsak a tengellyel és az azon lévő kónuszokkal sem
stimmel valami hanem a kerékben lévő persellyel sem, be van rágódva elég
rendesen. De mivel kerekem nincs másik így most ezzel járok, kíváncsi leszek
meddig bírja majd.
Ezekután az immár 10 éves hátsó külső gumim kezdett el puklisodni. De azt már
durrannás előtt kicseréltem.
Sőt úgy voltam vele ha már kiszerelem a hátsó kereket megnézem a csapágyakat
is mert úgy be voltak rakódva hogy azt sem tudtam kinézni hogy egyáltalán
ipari vagy kónuszos van-e benne.

Igazán meglepődtem akkor is.
A tengely az simán kijött és akkor láttam hogy sajnos csak kónuszos a hátsó
is.
Az egyik kellemes meglepi az volt hogy az egyik oldalt a csapágygolyók olyan
fitt állapotban vannak hogy még csak ki se estek a golyóskosárból!! 10 év után
még mindig tartotta őket a golyóskosár.
Sőt az egész televolt homokkal meg fáradt olaj masszával de kenése szinte már
nem is volt a homokon kívül.
De a racsni felöli oldalon nem fértem hozzá a tengely csapágyához.  
Pedig ott nagyon fontos lett volna hozzáférni mert oda úgy fel volt tekeredve
egy bálakötöző madzag hogy teljesen beért a csapágyig.  Pedig a csapágyat
nagymértékben takarja a racsni és egy "csődarabbal" (nem jut eszembe a neve)
használva áthidalóként lehetett vele megszorítani a belül lévő csapágyat.
De ez a csődarab úgy feltekerte a madzagot hogy alig tudtam róla levakarni.
Nézzétek meg:
Na így nézett ki mikor még bent volt:
 És így kiszerelve a "csődarab":
 
Igaz szar a képminőség de azért jól megfigyelhető rajta hogy be van rakódva
madzaggal...

Igaz szinte dugóként védte elméletileg a csapágyat de látszott hogy televan az
is homokkal.

De kiszedni, hozzáférni a racsni miatt nem tudtam. Erre megpróbáltam letekerni
a racsnit célszerszám nélkül.
Nem sikerült pedig igencsak nagy erővel beletudtam kapaszkodni:

Mert ott van belül a csapágy de nem férekhozzá, nem jön ki:
 
Két biciklikulcs pont illeszkedett a hornyokba:

De eltörtek....

Ezt a tekerőt is beleékeltem de ezzel sem tudtam megmozdítani a racsnit:
Erre kitaláltam hogyha nem jön le a racsni no problém kitisztítom így is.
Telefújtam csavarlazító sprével aztán azt meg kifújtam kompresszorral . EZt
addig ismételtem amíg a kézi pörgetés hatására meg nem szűnt a recsegés. Tehát
magyarul kimostam csavarlazítóval a csapágyat.  Igaz nem láttam bele mennyire
volt hatásos de nem lehetett hallani rajta hogy maradt-e még benne homok.
AZtán jött a következő gond: be kéne zsírozni... hozzáférés nélkül...  de
végül egy kis zsírt tettem középre utánna meg belefújtam azt is
kompresszorral.
Aztán észrevettem hogy a racsni elkezdett nagyon recsegni... hát wazze
valószínűleg sőt biztos is belement a csavarlazító és feloldotta benne a
homokot...
Pedig nagyon ügyeltem hogy a racsnira ne menjen a csavarlazító...  de
ezekszerint alul a csapágyperselyből mégis van átjárás a racsniba.
Na mivelhogy a racsnit nem tudtam leszedni így azt békénhagytam és
visszaszereltem a tengelyt és a csapágyakat és visszaraktam a hátsó kereket.
Ezzel a szereléssel elment az egész napom.
Ha lenne célszerszámom mindenhez akkor gondolom nem ment volna rá az egész
napom.
A racsnival meg úgy vagyok hogyha bedöglik és szalajt akkor max örökhajtóssá
teszem a küllőkhöz való drótozással és megy tovább amíg ki nem cserélem azt
is.

AMúgy azt még nem írtam hogy vásárlás után pár évvel szereltem rá óriási nagy
csomagtartót kosárral hátra meg két dinamót.
A csomagtartóba a wc csészétől kezdve a monitorig vittem már mindent. Volt
olyan ami olyan nehéz volt hogy majdnem hátraborultam vele. Aztán mégis az
elsőkerekem lett elsőként csapágyas.. ezt nem értem.

Vagy hátul szinte már szigetelőként hatott a kosz? Bocs hogy ilyen hülyeséget ilyen hosszún... de nem bírtam kihagyni az ellenpéldát...  hátha valaki ebből is tanul.
Tehát nem lebecsülni a bicikli karbantartás igényét sem!!
Mert én úgy voltam vele ha a 30 éves tanyabájkok amik szintén soha nem
karbantartottak szaladgálnak probléma nélkül akkor én minek piszkáljak bele
úgy hogy nem is értek hozzá....
Most én ott tartok hogy a vázon kívül minden szar a bringán. De a váz az
legalább jó nehéz és erős acél.
A biciklim is rohadt nehéz.
Szóval majd ha lesz pénzem akkor veszek bele ipari csapágyas kerekeket.
Meg kicserélem a kormány és hajtókar csapágyakat, bowdeneket, váltókarokat,
fékpofákat stb stb stb.  

Ui: egy teszkóbájk meddig bírná nállam? D
Ja és ha egy kónuszos csapágy kibír 10 évet karbantartás nélkül akkor mennyit
bírhat egy ipari csapágy???
 

Légtisztító készítése házilag

Asztmás vagyok, sokat folyik az orrom és igencsak allergiás vagyok a pollenekre,  meg amúgy mindenre (gomba spórák, poratkák, virágpor stb stb) . Ezért nehéz is munkát találnom. Allegra vagyis antihisztamin gyógyszer az tényleg hatékony de sajnos azt sem vehetek állandóan az ára miatt. 
Az orvosok szerint üvegkalitkában kéne élnem. Se nyitott ablak, se szabadba menés, állandó ruhacsere, hajmosás, vizes porszívó, légszűrő berendezés stb.  Aki allergiás biztos kapott már ilyen tippeket az orvosoktól.
De most könyörgöm? Akkor hogyan éljek meg? 
Nézegettem a neten a légtisztítókat, de olyan horribilis áruk van hogy egyszerűen soha nem fogom tudni megvenni még a legolcsóbbat sem (20 ezer Ft). Hihetetlen hogy több 100 ezer Ft egy normális mindent szűrő légszűrő. Ezért az egyiket megpróbáltam házilag utánépíteni. A szűrőt a géphez képest potom áron, 600Ft-ért vettem, az összes többi alkatrészét meg itthon is összetudom dobni. Sikerült is.
Hozzávalók:
kis kupakos vödör,
fantás visszaváltható üveg, fontos hogy visszaváltható legyen mert az olyan flakon kemény
 tápventillátor
telefontöltő tápegységnek
cellux,
 airwolf szűrő

Ezekkel ha megnézed a gyári működési elvét (videó is van róla a gyár honlapján) akkor tökéletesen reprodukálni tudtam a gyári készüléket. Igaz esztétikailag nem szép... de hát célnak megfelel. 


A lelke a szűrő:
Elkészítés:
a vödör kupakjára egy akkora kört vágunk fúróval, ha nincs késheggyel vagy csavarhúzó heggyel is vághatunk rá amibe épphogy beleszorul a
fantásüveg. A fantásüvegnek az elejét és a végét levágjuk szalagfűrésszel, fűrészkéssel, kinek mi van otthon úgy
hogy egy fantáscsövet kapjunk. A csövet beleszorítjuk a vödör kupakjába de úgy
hogy
ne érjen le a vödör aljáig hanem pár centi maradjon köztünk. A fantáscső
tetejére egy pc ventillátort celluxozunk úgy hogy a vödörből szívja kifelele a
levegőt, a vödör kupakjára meg lyukakat fúrunk hogy a levegő valahol be is
tudjon menni. A fantáscső aljára pedig ráhúzzuk az eredeti gyári airwolf
szűrőt.
A vödörbe vizet öntünk de csak ne sokat csak annyit hogy a szűrő beleérjen de
a fantáscső ne.
Így a levegő a szűrőn át fog áramlani.

Részletesebben nem írom le, a képek alapján szerintem utánépíthető. Akinek mégsem menne annak nem is ajánlom a blogomat... :-)

Nézzétek meg a gyártó oldalán hogy hogyanis működik, na én ezt utánoztam le:
http://www.airwolf.hu/page/mukodesi_elv

A készülék 20 rugóba kerül:
http://www.wellmed.hu/vasarlas/index.php?p=productsMore&iProduct=380&sName=Air
wolf-l%E9gtiszt%EDto-k%E9sz%FCl%E9k

De én kihoztam csak a szűrő árából mert az az egy amit megvettem hozzá:
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=3356



A szűrője elég sok koszt szed össze pár nap alatt is szóval valószínűleg igen hatásos lehet. 
De egy napra rá még mindig folyik az orrom szóval nem ilyen gyorsan fejti ki a hatását.


Ha meg vírusos a család akkor a készülékbe majd öntök egy kis hypót hogy
kiölje a baktériumokat.

Ők is árulnak hozzál lötyit:
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=3078


De bőven megfelel a hypó is helyette.
--------------------------------------------------------------
Alternatív mit hogyan biztosan ne megoldások:

ha vízbe sót teszünk akkor a panelbarlangunban is úgy érezzünk magunkat mintha
sóbányában lennénk.

Ha a sósvízbe belelógatunk egy bedugott telefontöltő csatlakozót akkor a
vízbontás csodálatos hatásaként sárga színű szénsavas limonádét kapunk és
közben vulkáni gázok is keletkeznek.

A limonádé igen szar ízű tehát ne kóstold meg de a gázok felfrissítik a
légutakat így igen hatásossá varázsolhatjuk a légtisztítónkat.

Sajnos már kifogytam a telefontöltőkből de majd ha lesz akkor többsebességes
lesz a légtisztítóm mert éjszaka igen zajos.
Igaz volt olyan olyan tápom amin egy kapcsolóval 3-12V-ig lehetett változtatni
de kiolvadt belőle a tekercselés.


Kérlek legalább tarts a neten engem,
http://adf.ly/2EEpT
Köszönöm hogy 0,06 forinttal előrébb vagyok! 

Hogyan készítsünk házilag egérfűtést?

Hogyan készítsünk házilag egérfűtést?? Igaz most hűtésest kéne csinálni most a nyáron de most a régi DPG-s leveleimből publikálok így bevezetőnek ezt mutatom meg nektek. Árulnak már készen is USB fűtéses sőt hűtéses egeret is de én ilyesmire nem költök. Mert ugye azért kéne a fűtéses egér mert a szobát sincs pénzem kifűteni... akkor nehogymár pont egérre költsek. De házilag megtudtam csinálni azt is. Mert ugye ilyen úri huncutságra nem költök, de ha az itthoni lomokból megtudom csinálni akkor miért ne?
Télen a rossz vérkeringésem miatt állandóan fázott a kezem, megmeredtek az ujjaim. De így egész kellemessé lehet tenni a számítógépes egér fogását.
Kellékek:
- 2db Barkas visszajelző izzó vagy bármilyen kisméretű izzó ami elég meleget ad
- kínai karácsonyfafüzérből néhány centi vezeték
- kidurrant PC tápból 110-230V kapcsoló
- pl discman ~5V tápegység (régi telefontöltő is megfelel)
- akármilyen egér ami elég nagy hogy beleférjenek az izzók
- cellux


A két barkas izzót párhuzamosan kell bekötni (12V-osak) de mivelhogy a táp 5V-ot ad így sosem fog kiégni  sem full fényerővel világítani és olvasztani. Mert így a hőmérséklete nem éri el azt a küszöböt aminél már megolvad a műanyag. Vigyázz mert ez a kis 12V-os izzó is képes megolvasztani a műanyagot!
 Az izzókat lehetőleg úgy helyezd el hogy az ujjaid alatt legyenek a burkolat alatt így hogy oda menjen a meleg ahol a legjobban fázol.
Az optoérzékelőket (kis bigyulák a forgó görgő körül) ezek optikai úton érzékelik a mozgást. Ezért azokat takarjuk le az izzóktól mert a fénye megzavarja az egeret. Vagyis baszott működni az egerem görgője ha be volt kapcsolva a fűtés...

















Így néz ki összeszerelve ( a fene mondaná meg hogy ez fűtéses egér nemde?):
Azért majd szigeteld le rendesen a vezetéket mert jó, az 5V nem ráz meg de viszont a gépedet kinyírhatja ha az egéren belül valami vezetőhöz hozzáér a csupasz vezeték.
Én elsőnek 12V-ról üzemeltettem, meg is olvadt az egérben a görgő míg végignéztem a csillagkaput... De 5V-os tápról  meg ajánlatos állandóan dugvahagyni hogy minden téli reggel jó meleg legyen ha hozzáérsz. Nekem bevált. Fogyasztása pár watt, annyi mint egy kikapcsolt stand by tévénél.

Miért ez az egész?

Kedves Látogató!
Te mit csinálsz ha elromlik valami, ki kéne vinni az áramot a melléképületbe, kapsz egy elektromos cuccot stb? Kidobod, hívsz szakit vagy megcsinálod magad? Én az utóbbiba tartozok. Vagy ha szükséged van valamire akkor megveszed vagy házilag megcsinálod? A pénztelenség motivál de hajt a tudásvágy is. Ezen az oldalon olyan javításokat, barkácscuccokat, "kontárkodásokat" mutatok be amelyek többségében az én művem, de több közeli rokon, sorstársam művét is bemutatom majd.Van itt a házi légtisztítótól kezdve az egérfűtésen át a házilagos épület bevezetékelésen keresztül minden. Vannak dolgok amik egyesek szerint életveszélyes kontármunka, mások szerint nem. Mindenkinek ez ugye egyéni megítélése, mindenesetre én erre azt mondom hogy "Szegény ember vízzel főz!"  Az itt leírtak többségét régebben a DPG levelezőrendszerben publikáltam, ott kértem segítséget, ott kérdezősködtem hogy mit miért és hogyan....
Amiket itt láthattok a képeken azoknak a többsége itt lapul Magyarországon, valahol, valakiknek a házában. Az összes kép valódi tehát jól gondold meg kinél és hol kapcsolsz villanyt, nyitod meg a csapot stb. Jelenleg munkanélküli vagyok, úgyhogy így ráértem ezeket felpakolni a netre, és most ráérek itthon javítgatni is. Persze pénz, szaktudás, célszerszámok nélkül olyasmi dolgok sülnek ki mint amik a képeken vannak.

Kérlek legalább tarts a neten engem,
http://adf.ly/2EEpT
Köszönöm hogy 0,06 forinttal előrébb vagyok!