Adventi koszorú tűz

Újra egyre népszerűbbek a családi otthonokban az adventi koszorúk, gyertyagyújtások. A gyertya a béke, a szeretet, a meghittség, és a kegyelet szimbóluma.Az emberek többségének azonban nem ez jut eszébe,pláne az nem hogy miféle veszélyeket rejt magában egy égő gyertya.
A gyertya jelentése egyenlő a lakástűzzel. :-)
Ég a gyertya, ég,
El ne aludjék!
Aki lángot látni akar,
Mind leguggoljék!



A fenti gyerekdalt már újra kéne írni mert a vezető tűzokozó a gyertya és az adventi koszorú most az ünnepi időszakban.


Ég a gyertya, ég,
Lángol a lakás még!
Aki lángot látni nem akar

Tűzoltókészüléket akar.


Mert tűz spontán öngyulladással is keletkezhet, de sokan mégis gyertyával kísértik a kaszást. Kályhából kipattanó szikra, elektromos zárlat okozta tűz, akkor most miért kell belépni az adventi koszorú tüzekbe is, nincs elég bajunk? :-) Legutóbb a miskolci adventi dísz-kivilágított villamos is kigyulladt:

Az adventi villamos is kifüstölt
A mai rohanó világba sajnos a nyílt láng használata különösen veszélyes. Az adventi naptárak mérgezőek, az adventi villamosok kigyulladnak, hát ezekután én biztos nem gyújtanék gyertyát az otthonomban. A leges legfontosabb hogy égő gyertyát soha ne hagyjunk felügyelet nélkül. Akármilyen fixen és egyenesen rögzíted, akármilyen tűzálló és nagy tálcát raksz alá az ördög akkor sem alszik.  Tessék odafigyelni rá, szó szerint!!
Az alábbi képeken jó pont a tűzoltókészülék, de hiba mégis akad, az adventi koszorú készítésénél figyelni kell arra is hogy a gyertyák megfelelően legyenek rögzítve( egyenesen és stabilan álljanak), illetve tűzálló (nagy fém) tálca is legyen az adventi koszorú alatt.


1 megjegyzés:

  1. Ég a gyertya, ég,
    El ne aludjék,
    Minden lakásban legyen TŰZ-
    OLTÓKÉSZÜLÉK!

    VálaszTörlés